Citizen CPR Foundation Virtual Summit 2020: Putting Science Into Action

December 8 & 9, 2020

Tuesday, December 8 Day 1						
	Science and Controversies Behind the 2020 Guidelines Science and Controversies Behind the 2020 ILCOR - COSTR					
	Robert Neumar, MD, University of Michigan, ILCOR Co-Chair					
	Science and Controversies Behind the 2020 American Heart Association (AHA) Guidelines					
40.00 40.00						
10:00 - 10:50	Raina Merchant, MD, University of Pennsylvania, American Heart Association ECC Chair and CPR Guidelines Executive Summary Chapter Chair					
AM CT	Science and Controversies Behind the 2020 American Red Cross Focused Updates (ARC)					
	David Markenson, MD, Chief Medical Officer, American Red Cross					
	Science and Controversies Behind the 2020 ReSS					
	Tom Aufderheide, MD, Medical College of Wisconsin, ReSS Co-Chair					
	Tom Adiacinciae, IVID, IVIEdical College of Wisconsill, Ness Co-Chair					
	10 Minute Break					
	The Foundation for Lifesaving:	Science and Controversies	Excellence in Training EMS			
11:00 - 11:50	BLS	Behind the 2020 ARC Focused	ACLS, PALS & BLS			
AM CT	Adam Cheng, MD	Updates	Kenneth Navarro, PhD			
		David Markenson, MD	ARC speaker to be announced			
	10 Minute Break					
	Learn from the Leaders: AHA	First Aid Training and Update	Excellence in Training Hospital			
12:00 - 12:50 PM CT	Science Q&A with Comilla	ARC speaker to be announced	ACLS, PALS & BLS			
	Sasson, MD and the AHA		Bryan Fischberg, NRP			
	Guidelines Writers		ARC speaker to be announced			
	Alexis Topjian, MD					
	Katherine Berg, MD					
	10 Minute Break					
1:00 - 1:50 PM CT	Advancing AHA Advanced Life	Pediatric Resuscitation 101:	Excellence in Training Lay			
	Support Training	What Every EMS Provider	Responder CPR			
	Lisa Sinz, MD, MEd	Needs to Know	Robert Chambers			
	Kenneth Navarro, PhD	Joseph Rossano, MD, MS	ARC speaker to be announced			
	10 Minute Break					
	SCA as a Pandemic in EMS and Hospital Settings					
2:00 - 2:50	Lance Becker, MD, Hofstra Northwell School of Medicine, North Shore University Hospital, and					
PM CT	Long Island Jewish Medical Center					
	Ed Racht, MD, Chief Medical Officer, Global Medical Response					
	10 Minute Break					
3:00 - 4:00	Platinum Partner Session	Platinum Partner Session	Platinum Partner Session			
PM CT	To be announced	To be announced	To be announced			

Citizen CPR Foundation Virtual Summit 2020: Putting Science Into Action

December 8 & 9, 2020

	Wedneso	day, December 9 Day 2			
10:00 - 10:50 AM CT	Putting Science into Action Lessons from Taking Science into the Streets and Homes Tom Rea, MD, Medical Director, King County Medic One Emergency Medical Services What is Possible with a Little Technology? Marcus Ong, MD, Medical Director, Prehospital Emergency Care, Ministry of Health, Singapore Developing Low Resource Solutions for Resuscitation Leadership Training Rosemarie Fernandez, MD, University of Florida				
	10 Minute Break				
11:00 - 11:50 AM CT	The Business of CPR - Running an Entrepreneurial Training Center or Site Brian Leonard, Director of Sales, Cardio Partners Paul Regalia, BSN, RN, MICP, President, Cascade Healthcare Services	Survivorship and Supporting Recovery in the Chain of Survival Tom Aufderheide, MD Mary Newman, MS Katie Dainty, PhD Jim Niskanen	Advancing Your Business with Digital Marketing Ben Swartz, CEO Marcel Digital Kris Kaull, Chief Marketing Officer, Pulsara		
10 Minute Break					
12:00 - 12:50 PM CT	How to Tell Your Organization's Story: Supercharge Your Marketing for 2021 Keith Griffiths - Red Flash Group Jeff Berend - Red Flash Group Rebecca Vogel - Red Flash Group	Community: The Role of Community Advocacy Joan Wells, CEO Wellington David Hiltz, Director, CCPRF	Advancing Your Business Utilizing in Customer Relationship Management System (CRM) Peter Wolf, President and Founder, Azamba Consulting Group		
	10 Minute Break				
1:00 - 1:50 PM CT	The Art of Gift-Giving: A Personal Approach to Customer Insight Gina Fong, Principal, Fong Insight	Mobile Activation of Citizens Michael Sayre, MD Michael Levy, MD	Fundraising Myth Busters: Business Planning and Grant Seeking for Success Brian Murphy, Latz & Company Joan Mellor, Health Scholars		
	10 Minute Break				
2:00 - 2:50 PM CT	Putting Science into Action First Aid for Severe Trauma: Empowering High Schoolers to Respond to Traumatic Injuries Craig Goolsby, MD, MEd, Director, National Center for Disaster Medicine & Public Health Uniformed Services, University of the Health Sciences One Million More Lives - A Shared Goal Tore Laerdal, Executive Director, Laerdal Foundation				
	10 Minute Break				
3:00 - 4:00 PM CT	Platinum Partner Session To be announced	Platinum Partner Session To be announced	Platinum Partner Session To be announced		